уторак, 6. јул 2010.

Uručenje nagrada

Stručni žiri u sastavu: Branka Pujić, glumica, Petar Zec, reditelj i Ivana Dimić, dramaturg (predsednik žirija) dodeljuje zlatnu kolajnu Maja Dimitrijević za monodramu „Klamov rat“ Peteru Šereru, iz Mađarske.

Žiri je jednoglasan u utisku da se madjarski glumac izdvojio u oštroj konkurenciji, svojom interaktivno igrom u kojoj je publika bila deo predstave. On je napravio izuzetnu kreaciju otkrivajući mračne dubine ljudske duše. Ispoljio je vulkanski temperament, rafinirani glumački nerv, izuzetnu koncentraciju i raskošan dar.
Stručni žiri jednoglasno dodeljuje zlatnu kolajnu za pantomimu Ani Pepine i Paulu Čimpojeruu iz Bukurešta za predstavu „Nas dvoje“.
Jezikom pokreta glumci su uspeli da ispričaju očaravajuću poetsku parabolu o večnoj temi ljubavnih odnosa, služeći se, ne samo zanatskom veštinom, već i tananim lirskim sredstvima. Ovo dvoje umetnika pokazali su zavidno umeće u dočaravanju scenske iluzije.


Žiri publike 35. Festivala monodrame i pantomime, u sastavu Radica Komazec, predsednica i članovi Marija Tošković Radojičić, Slavica Štrljić, Mihajlo Dašić, Milan Ilijin – Micko, doneo je jednoglasnu odluku da nagradu publike zaslužuje Suzana Petričević za predstavu „Poslednja šansa“, autorke Mirjane Bobić Mojsilović.


Posle četiri večeri izuzetnih ostvarenja, žiri je imao težak, ali prijatan zadatak da u svoje i u ime publike donese odluku o samo jednom dobitniku nagrade! Svojim senzibilitetom i zrelošću glumica Suzana Petričević je zanimljiv tekst Mirjane Bobić Mojsilović dovela gotovo do savršenstva, što je dokazao čest i gromoglasan aplauz publike.